Visie

In mijn visie is architectuurfotografie een verbinding van licht, lijn en vorm en de passie om dit vast te willen leggen. Als architectuurfotograaf fotografeer ik sinds 2010 architectuur en interieur voor verschillende opdrachtgevers zoals architectenbureaus, interieurontwerpers, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en overheden.

Essentie van het ontwerp

Een goede architectuurfoto laat de essentie van het ontwerp zien. Een foto moet kloppen als het gaat om compositie, licht, het juiste moment en de juiste techniek. Voor mij is het belangrijk om de achterliggende gedachte van het ontwerp te kennen. Alleen zo ontstaat er een architectuurfoto die het juiste verhaal vertelt over het ontwerp. Maar ook de passie waarmee het gebouw of het interieur ontworpen is, wordt voelbaar gemaakt. Het gaat echter niet alleen om het lijnenspel en de gebruikte materialen, ook de beleving van de mens in zijn nieuwe omgeving met eigenschappen zoals sfeer, functionaliteit en gebruikersvriendelijkheid is belangrijk. Zulke foto’s, met aandacht gemaakt, zijn mijn specialiteit. Uiteindelijk vertelt de fotoserie het verhaal van uw project.

Jan Duker Architectuurfotograaf en interieurfotograaf
AL Architectuur op bezoek tijdens opdracht

Zorgvuldig proces

Een opdracht is voor mij meer dan foto’s maken. Ik zie het als een zorgvuldig proces van begin tot eind. In dit proces staan kwaliteit, kostenbewustzijn, duidelijke afspraken en heldere communicatie centraal. Beeldmateriaal wordt gebruiksklaar opgeleverd, waardoor u nauwelijks of geen nawerk heeft.

Achtergrond

Naast fotografie heb ik een achtergrond in ICT en Communicatie. Ik kan daardoor het gewenste eindresultaat van te voren afstemmen met uw webontwikkelaar of marketing/communicatieafdeling, of ondersteuning bieden bij de implementatie van het beeldmateriaal op uw website of ander presentatiemedium.