Ruimtelijke aanbouw met veel lichttoetreding

Posted on september 11, 2018 in Architectuur

Bij deze woning is een ruimtelijke aanbouw gerealiseerd met veel lichttoetreding, ruimtelijke verbindingen tussen oud en nieuw en een fysieke en soms alleen visuele relatie met buiten. Ontworpen door Henk Haagsma Architect. De hele reportage vind je hier.

Ruimtelijke aanbouw

Henk Haagsma Architect

Sluisje in Noord Groningen

Posted on augustus 4, 2018 in Vrij werk

Samen met een vriend even een dagje op pad om wat landschapsfotografie te doen. In noord Groningen kwam ik dit leuke sluisje tegen, wat vroeg om zwart-wit fotografie. De beweging van het water is stilgezet met een Lee Bigstopper filter waardoor je een hele lange sluitertijd krijgt.

Biosintrum Oosterwolde

Posted on juli 30, 2018 in Architectuur

Als fotograaf kom je nog eens ergens, zoals hier in het mooie in aanbouw zijnde Biosintrum in Oosterwolde. Foto’s maken voor Archipunt in Groningen. Maar ook voor de fotograaf geldt: veiligheid voor alles, dus helm op, hesje en veiligheidsschoenen aan. Foto gemaakt door Marianne Jager van Archipunt.

Artikel in Digifoto Pro magazine

Posted on juli 24, 2018 in Algemeen

Ook voor Digifoto Pro nummer 3, nu in de winkel, schreef ik een een artikel over architectuurfotografie. Techniek, achtergronden en nieuw fotowerk, je vindt het in de zes pagina’s in dit fotomagazine!

Paviljoen Holtingerveld

Posted on juli 10, 2018 in Architectuur

Kort geleden heb ik dit pand al eens gefotografeerd voor JDdVarchitecten uit Nieuwegein. Toen nog in aanbouw, inmiddels is het af en is het informatiecentrum in het Holtingerzand in Havelte geopend voor publiek. Zie meer foto’s hier: http://www.janduker.nl/informatiepaviljoen-holtingerveld/

Paviljoen Holtingerveld Havelte

JDdV Architecten

Tijd voor een nieuwe lamp!

Posted on juli 7, 2018 in Architectuur

Na acht jaar hadden we nog steeds geen lamp boven de eetkamertafel, dus dat moest veranderen (uiteindelijk….). Dus rondgekeken in mijn netwerk en advies gevraagd aan Marije Maat van Studio Anderlicht. Marije kwam met een mooie oplossing van Arturo Alvarez, en dan de Nevo, zie de foto’s hieronder. Wij zijn er in ieder geval erg blij mee!

Arturo Alvarez - Nevo

Arturo Alvarez - Nevo

Arturo Alvarez - Nevo

Schuurwoning

Posted on juni 21, 2018 in Architectuur

Schuurwoning met mooie gebinten, ontworpen door en gefotografeerd voor AL architecten BNA uit Zwolle. Zie hier voor de hele reportage.

Schuurwoning JD20180615-064

AL Architectuur

Artikel over architectuurfotografie in Digifoto Starter

Posted on juni 20, 2018 in Techniek

In Digifoto Starter nummer 2, welke recent is uitgekomen, vind je een artikel van mij over architectuurfotografie. In zeven pagina’s vertel ik je waar je op moet letten, tips, trucs, foto’s van recent gefotografeerde projecten en nog veel meer!

DigifotoStarter-Architectuurfotografie-1

Digifotostarter-Architectuurfotografie-2

DigifotoStarter-Architectuurfotografie-3

Moderne vrijstaande woning, design interieur

Posted on juni 4, 2018 in Architectuur

Moderne vrijstaande woning, veel ruimte en licht, design inrichting. Het ontwerp is van AL architectuur uit Zwolle. De hele reportage vind je hier.

AL Architectuur

AL Architectuur

Moderne nieuwbouwwoning

Posted on mei 6, 2018 in Architectuur

Moderne nieuwbouwwoning, stijlvol ontworpen met veel licht en ruimte in de woning. Het ontwerp is van AL architectuur uit Zwolle. Alle foto’s van dit project vind je hier.

Moderne nieuwbouwwoning

AL Architectuur