Eigentijdse woning met krachtige lijnen

Posted on november 1, 2018 in Architectuur

Recent deze eigentijdse woning met krachtige lijnen gefotografeerd voor AL architectuur in Zwolle. De hele reportage vind je hier.

AL Architectuur

Digifoto Pro & Starter

Posted on oktober 17, 2018 in Algemeen

Fotograferen is leuk, maar er over schrijven ook! Voor de meest recente nummers van Digifoto Pro (no.4) en Digifoto Starter (no.3) heb ik een artikel geschreven over hoe je met filters je fotografie een extra boost kunt geven!

Digifoto Pro en Digifoto Starter

Rotsen

Posted on september 24, 2018 in Landschap

Zweden is één van mijn favoriete vakantielanden. Rust, ruimte en je kunt er heerlijk fotograferen. Dus ook dan gaat de camera mee en grijp ik zo nu en dan mijn kans om een paar mooie landschappen te schieten. En dan graag in zwart wit, want dat blijft toch altijd mooi, vind ik zelf.

Rotsen fotograferen op het strand in Zweden

Rotsen fotograferen op het strand in Zweden

Rotsen fotograferen op het strand in Zweden

Ruimtelijke aanbouw met veel lichttoetreding

Posted on september 11, 2018 in Architectuur

Bij deze woning is een ruimtelijke aanbouw gerealiseerd met veel lichttoetreding, ruimtelijke verbindingen tussen oud en nieuw en een fysieke en soms alleen visuele relatie met buiten. Ontworpen door Henk Haagsma Architect. De hele reportage vind je hier.

Ruimtelijke aanbouw

Henk Haagsma Architect

Sluisje in Noord Groningen

Posted on augustus 4, 2018 in Vrij werk

Samen met een vriend even een dagje op pad om wat landschapsfotografie te doen. In noord Groningen kwam ik dit leuke sluisje tegen, wat vroeg om zwart-wit fotografie. De beweging van het water is stilgezet met een Lee Bigstopper filter waardoor je een hele lange sluitertijd krijgt.

Biosintrum Oosterwolde

Posted on juli 30, 2018 in Architectuur

Als fotograaf kom je nog eens ergens, zoals hier in het mooie in aanbouw zijnde Biosintrum in Oosterwolde. Foto’s maken voor Archipunt in Groningen. Maar ook voor de fotograaf geldt: veiligheid voor alles, dus helm op, hesje en veiligheidsschoenen aan. Foto gemaakt door Marianne Jager van Archipunt.

Artikel in Digifoto Pro magazine

Posted on juli 24, 2018 in Algemeen

Ook voor Digifoto Pro nummer 3, nu in de winkel, schreef ik een een artikel over architectuurfotografie. Techniek, achtergronden en nieuw fotowerk, je vindt het in de zes pagina’s in dit fotomagazine!

Paviljoen Holtingerveld

Posted on juli 10, 2018 in Architectuur

Kort geleden heb ik dit pand al eens gefotografeerd voor JDdVarchitecten uit Nieuwegein. Toen nog in aanbouw, inmiddels is het af en is het informatiecentrum in het Holtingerzand in Havelte geopend voor publiek. Zie meer foto’s hier: http://www.janduker.nl/informatiepaviljoen-holtingerveld/

Paviljoen Holtingerveld Havelte

JDdV Architecten

Tijd voor een nieuwe lamp!

Posted on juli 7, 2018 in Architectuur

Na acht jaar hadden we nog steeds geen lamp boven de eetkamertafel, dus dat moest veranderen (uiteindelijk….). Dus rondgekeken in mijn netwerk en advies gevraagd aan Marije Maat van Studio Anderlicht. Marije kwam met een mooie oplossing van Arturo Alvarez, en dan de Nevo, zie de foto’s hieronder. Wij zijn er in ieder geval erg blij mee!

Arturo Alvarez - Nevo

Arturo Alvarez - Nevo

Arturo Alvarez - Nevo

Schuurwoning

Posted on juni 21, 2018 in Architectuur

Schuurwoning met mooie gebinten, ontworpen door en gefotografeerd voor AL architecten BNA uit Zwolle. Zie hier voor de hele reportage.

Schuurwoning JD20180615-064

AL Architectuur