Architectuurfotografie

De essentie van het ontwerp in beeld gevangen.

Met professionele architectuurfotografie vertel ik de essentie van het ontwerp en het achterliggende verhaal. De juiste compositie, techniek, compositie én het juiste moment zorgen voor foto’s die recht doen aan jouw ontwerp.

Jan Duker Fotograaf moderne architectuurfotografie Dienstheader JD20200721 132

Het pand en ontwerp krachtig in beeld

In een goede architectuurfoto laat ik de essentie van het ontwerp zien. Een foto moet kloppen als het gaat om compositie, licht, het juiste moment en de juiste techniek. Foto’s van een mooi ontwerp, in mooi licht en vanuit het juiste perspectief, vertellen een eigen verhaal. Het is het verhaal van de ontwerper die iets moois creëert, en mijn verhaal om dit met fotografische middelen zo mooi mogelijk in beeld te brengen.

"Samenwerken met Jan is erg prettig. Jans kracht is namelijk zijn inlevend vermogen. Naast dat ik hem gewoon een toegankelijke, aardige man vind, heeft hij diepgang en sluit goed aan bij wat ik voor me zie. Vervolgens voegt Jan zijn eigen expertise en ervaring toe en gaat foto’s maken. Deze foto’s werkt hij tot in de finesses uit en legt deze aan me voor. Hij staat daarbij open voor kritiek en zoekt wederom de aansluiting bij mijn beeld. Daarnaast gaat hij echt voor kwaliteit, doet wat hij belooft en is punctueel. Zo ontstaat er uit onze samenwerking een zeer verfijnde presentatie van mijn werk. Ik kan Jan Duker van harte aanbevelen!"
Jaap Stobbe
Independent Architecture & Planning Professional
Jan Duker Architectuurfotograaf Interieurfotograaf

Vertel het verhaal met beeld

Voor mij is het belangrijk om de achterliggende gedachte van het ontwerp te kennen. Alleen zo ontstaat er een architectuurfoto die het juiste verhaal vertelt over het ontwerp. Maar ook de passie waarmee het gebouw of het interieur ontworpen is, wordt voelbaar gemaakt. Het gaat echter niet alleen om het lijnenspel en de gebruikte materialen, ook de beleving van de mens in zijn nieuwe omgeving met eigenschappen zoals sfeer, functionaliteit en gebruikersvriendelijkheid is belangrijk.

Vaak maak ik uitsneden en zoek ik naar details die de sfeer en het karakter van het gebouw vastleggen. Of ik neem bewust mensen of huisdieren op in het beeld. De kijker krijgt zo meer gevoel voor de verhoudingen van het object dat ik fotografeer. Zulke foto’s, met aandacht gemaakt, zijn mijn specialiteit.

Werk

Nieuwe woonboerderij Groningen

Van der Plas ADVISEURS & ARCHITECTEN

Lampen van aardappelzetmeel

Springt Design

Interieur verbouwde woonboerderij

AL Architectuur

Eigentijdse woning met krachtige lijnen

AL architectuur

Interieur Rabobank Stadskanaal

Sax Architecten en Studio Anderlicht

Landhuis in de natuur

Jaap Stobbe

Verlichting

Studio Anderlicht

Architectuur in avondlicht

Architectuur in avondlicht
jan duker fotografie partner archipunt logo
jan duker fotografie partner logo Duinweide 520 logo
jan duker fotografie partner ALarchitectuur logo
jan duker fotografie partner Henk Haagsma logo
jan duker fotografie partner JaapStobbe logo
Tarieven

Mogelijkheden

Bij architectuur fotografie en interieur fotografie is iedere opdracht uniek. Met de opdrachtgever bespreek ik welke beelden er nodig zijn om het ontwerp goed weer te geven. Soms volstaat een sfeerimpressie, in andere gevallen moet een project uitgebreid gedocumenteerd worden. In bijna alle gevallen maak ik overzichtsfoto’s en detailopnames. Neem vrijblijvend contact met mij op voor een offerte op maat.

Jan Duker Fotograaf Architectuurfotografie Interieurfotografie JD20190614 208 Bedrijfsfotografie Groningen
Over Jan Duker

Architectuur, binnen en buiten

Het fotograferen van architectuur en interieur is altijd een leuke uitdaging. En of het nu gaat om oude gebouwen of moderne architectuur, het isoleren van specifieke details, het juiste perspectief, het in beeld brengen van een complexe serie lijnen, al deze aspecten dragen bij aan het vertellen van het verhaal van het ontwerp. Zo maak ik architectuurfoto’s die ook de passie voelbaar maken waarmee het gebouw of het interieur ontworpen is.

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen.

Een camera vervormt vaak de verticale lijnen van een gebouw. Als architectuur fotograaf vind ik dat in een goede foto deze lijnen recht moeten zijn. Ik doe dit met een speciaal objectief of met software.

Voor goede interieurfotografie is het aanwezige licht vaak niet voldoende. Dan heb ik soms flitslicht nodig. Voor architectuurfotografie buiten werk ik meestal met het natuurlijke licht.

Ik fotografeer ook ‘s avonds als de zon net onder is. In fotografietermen: ik gebruik dan vaak langere sluitertijden. 

Ja dat kan. Naast architectuurfotografie, houd ik mij ook bezig met het zo mooi mogelijk in beeld brengen van interieurontwerpen. Lees hier meer over mijn interieurfotografie.

Scroll naar boven