Grensgevallen in de gemeente Slochteren

Samen met architect Karla Ubels werk ik aan het boek Grensgevallen Slochteren. In dit boek nemen wij u in tekst en beeld mee langs de grens van de gemeente Slochteren. De tocht begint bij het oude gemeentehuis aan het erfgoedplein in het dorp Slochteren. Over de Noordbroeksterweg rijden we langs de Fraeylemaborg  en het Slochterbos het veld in. We volgen de grens zo goed mogelijk, staan stil op plekken die niet in de VVV folders staan, fotograferen een vervallen huis of een vreemde glooiing in het landschap en maken verhalen over de plekken die ons opvallen. We schrijven over de gebeurtenissen op die plekken die een rol spelen in de geschiedenis van de gemeente en in de levens van haar inwoners. Werkelijkheid en fantasie lopen in de verhalen door elkaar. Het boek wordt vormgegeven door Anke van der Helm van ENvorm.

Op 1 januari 2018 bestaat de gemeente Slochteren namelijk niet meer. Samen met Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde vormt het straks de gemeente Midden-Groningen. Het boek Grensgevallen wordt uitgegeven ter herinnering aan de gemeente Slochteren en zal in het najaar van 2017 verschijnen. Wilt u meer weten over het boek kijk dan even op de website Grensgevallen Slochteren. Ook kunt u onze avonturen bij het schrijven en fotograferen voor het boek volgen op onze Facebook-pagina.

Delen
Jan Duker Zelfportret JD20220124 109

Over Jan Duker

Jan Duker heeft ruim 40 jaar fotografie-ervaring, waarvan sinds 2010 als professioneel fotograaf met als aandachtsgebied zakelijke portretfotografie, bedrijfsfotografie, architectuur- en interieurfotografie.

Delen
Scroll naar boven