Hoogtemast

Sinds kort beschik ik over een hoogtemast om vanaf grotere hoogte architectuurfoto’s te maken. Ik had ‘m al een paar weken in huis maar nog steeds niet uitgeprobeerd. Dus vandaag de mast maar eens in de tuin geplaatst. Het leuke aan zo’n mast is dat je een heel ander perspectief krijgt dan gewoonlijk. Bovendien zie je vanuit dit andere standpunt ook meer van het pand en de omgeving. Vergelijk maar eens de twee onderstaande  foto’s met elkaar.

De mast is ruim zeven meter hoog, en met een camera-lens combinatie van 1,5 kilo heb je er nog een hele kluif aan om dit geheel helemaal naar boven uit te schuiven! Maar goed, als ie staat en je hebt de hoek van de camera goed ingesteld (ik moest alles 2x laten zakken omdat ik de camera te ver naar voren had gebogen) dan heb je ook wat! Om te zien wat ik fotografeer, gebruik ik een Hahnel Inspire Liveview Remote Control. Hiermee kan ik, terwijl ik op de grond sta, via een schermpje het beeld in de zoeker bekijken. Ik heb deze afstandsbediening ooit eens getest voor Fotografie.nl, wil je er meer lezen over de werking ervan, lees dan het testverslag, daar is het uitgebreid beschreven.

Er zijn ook statiefkoppen met radiografische besturing beschikbaar, als je de hoek van de camera niet goed hebt ingesteld, hoef je alles niet te laten zakken. Handig natuurlijk, maar voor mij eerst nog even toekomstmuziek. Eerst maar eens mooie platen maken met deze nieuwe hoogtemast.

Delen
Jan Duker Zelfportret JD20220124 109

Over Jan Duker

Jan Duker heeft ruim 40 jaar fotografie-ervaring, waarvan sinds 2010 als professioneel fotograaf met als aandachtsgebied zakelijke portretfotografie, bedrijfsfotografie, architectuur- en interieurfotografie.

Delen
Scroll naar boven